Ova vrsta ribe najzdravija je za srce, za krvne sudove, ali i vitak struk tvrde nutricionisti

Nedavna istraživanja ukazuju na potencijalne prednosti mesa koji imaju visoke količine masnoće, ali naravno, one zdravije.

Međutim, nutricionistkinja Meri Sabat otkrila je da i masne ribe poput lososa, sardina i skuše mogu pomoći vašem kardiovaskularnom sistemu i u borbi da zadržite vitak struk.

Masna riba, poznata po visokom sadržaju omega-3 masnih kiselina, pomaže kod smanjenja upale, poboljšanja funkcije krvnih sudova i snižavanju nivoa triglicerida.

„Ove ribe su bogate omega-3 masnim kiselinama, posebno EPA (eikozapentaenska kiselina) i DHA (dokozaheksaenska kiselina). Omega-3 su poznate po svojim antiinflamatornim svojstvima i mogu da smanje rizik od hroničnih bolesti poput srčanih. To je povezano sa smanjenim krvnim pritiskom, nižim nivoima triglicerida i poboljšanom funkcijom endotela“, kaže Sabat za kraj.

(Espreso/Najžena)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

omega 3ribavitkost
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Da je ona tako zdrava i vuk bi naučio ronit!🤭

  • Zika

    Zašto je na slici rečna riba?

  • Meda

    Kako niko ne piše o najzdravijoj ribi iz naših voda , potpuno ima istu pozitivnu korist za ljudski organizam s tim što joj se zna poreklo.Te skuše i lososi ko zna iz kojih voda stižu , kad su ulovljeni , čuvani u hladnjačama.Tolstolobik je jeftiniji a i zna mu se poreklo.

  • Srb

    I ova je najzdravija?? Ovo je već peta „najzdravija“ ovog meseca.