Ova ZDRAVA navika ipak može da vas UGOJI

Kad želite da izgubite kilograme, najvažnije je da pronađete metod koji najbolje funkcioniše za vas i vaše telo. Postoje mnoge dobre navike koje pomažu pri mršavljenju, ali među njima ima i onih koje mogu naškoditi.

Ključ je da u njima ne preterate!

Jednu takvu istakla je nutricionistkinja Ejmi Godson, a radi se o preterivanju sa zdravim namirnicama, prenose mediji.

“Postoji česta zabluda da nešto što je zdravo možemo jesti u ogromnim količinama, ali to nije tačno za sve namirnice”, kaže Godson.

Iako neke namirnice mogu sadržavati malo šećera i masti, svejedno možete preterati sa njima i uneti više kalorija nego što je planirano.

“Povrće je uvek super i rekla bih da povrća možete jesti koliko god hoćete, jer ćete se pre zasititi nego što ćete povrćem uneti previše kalorija. Ipak, zdrave masti, žitarice i ostale zdrave kalorične namirnice mogu dovesti do debljanja i prevelikog unosa kalorija”, kaže Godson.

Dodaje i kako su orašasti plodovi, njihovi maslaci, avokado i mešavina orašastih plodova super dodatak balansiranoj prehrani, ali da jei lako preterati sa njima.

Uz to, kaže, granola, suvo voće ili energetske pločice takođe mogu biti dobre za nas, ali postoji rizik od unosa prevelikog broja kalorija i dodanog šećera.

Naravno, ovo ne znači da sve to treba da izbacite iz ishrane, već samo da pazite na veličinu porcija, piše „Eat this“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gojaznosthrana
Komentari (0)
Dodaj komentar