Ovaj starinski napitak preporodiće vaše telo

Mnogi je ne vole, izbegavaju, ali surutka je spas za mnoge tegobe. Kada je jednom probate i ostetite sve blagodeti ovog starinskog napitka, uvešćete je u svoju svakodnevnu rutinu.

Surutka je nus proizvod koji nastaje pri proizvodnji sira. Kroz istoriju su čak i bake naših baka koristile surutku kao lek. Naravno, u današnje vreme ne morate imati kravu da biste došli do surutke, jer je možemo pronaći u skoro svim prodavnicama.

U narodu je poznato već vekovima da je surutka najbolji prirodni lek za jetru. Surutka se koristi prilikom svih problema sa jetrom uključujući masnu jetru, oštećenu jetru usled virusnih oboljenja (hepatitis, žutica ), jetru koja je natečena, i posebno jetru opterećenu preteranom konzumacijom alkohola, masne i nezdrave hrane. Surutka pospešuje obnovu jetre. Terapija surutkom provodi se u dužem vremenskom periodu tako što se svakodnevno konzumira najmanje pola litre.

U surutki ostaju najbolji i najvredniji sastojci mleka i to vitamini B i E , minerali i mlečni šećeri koji su zaslužni za izgradnju veza u mozgu.

Surutka u našem telu izaziva lučenje seratonina (hormone zadovoljstva) od kojeg ćete se osećati dobro i pomoći vam da se izborite sa stresom koji je postao sastavni deo naših života.

Surutka može pomoći i pri mršavljenju jer sadrži mnoštvo proteina koji povećavaju mišićnu masu i daju osećaj sitosti uz malu količinu kalorija. Baš zbog mišiće mase, koriste je i mnogi bodibilderi.

Surutka sprečava ostepoprozu, skida naslage na zubima i pobeđuje karijes.  Istraživanja su pokazala da surutka sadrži imunoglobuline i laktoferin, koji igraju značajnu ulogu u sprečavanju upala u kompletnom organizmu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

proteinisurutka
Komentari (0)
Dodaj komentar