Ove grickalice možete jesti koliko god želite: Imaju malo kalorija i sjajne su za dijetu

Jedna od najzdravijih i najmanje kaloričnih grickalica su kokice, ali, naravno, one koje nisu pripremljene s topljenim sirom niti prelivene maslacem.

Evo kojih 5 namirnica možete jesti u skoro neograničenim količinama i to dok ste na dijeti jer sadrže vrlo malo kalorija.

Kokice

Možete ih ispeći samo na kapljici ulja s malo soli. Osim toga, dobre su za probavu jer sadrže mnogo vlakana. Ako vam ipak treba neki ukus, dodajte ljuti začin poput bibera ili ljute mlevene paprike. One su takođe dobre za organizam. Sprečavaju upale i ubrzavaju metabolizam. Ali nemojte preterati s ljutinom.

Tikvice

Kad kažemo tikvice, mislimo na carpaccio od tikvica. Lako se pravi i može se jesti bukvalno u neograničenim količinama. Biće vam potreban oštar nož. Isecite tikvice na tanke kolutove i prelijte ih limunovim sokom pa pustite da odstoje. Limun je dobar jer otapa masnoće u telu. Zatim dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja, so i biber.

Kiseli krastavci

Jeste li znali da oko 200 grama kiselih krastavaca ima samo 16 kalorija? Krastavci se preporučuju u skoro svim vrstama ishrane i dijetama, a dobri su jer se slažu uz skoro sve.

Čips od kelja

Ne zvuči baš privlačno, ali fino je. Zdrava je zamena za običan čips od krompira. Napravite ga tako da očistite lišće od debelih stabljiki i iscepkajte na male komadiće. Posolite i premažite s malo ulja. Pecite deset minuta.

Orašasti plodovi

Najbolji odabir su bademi, orasi i lešnici. Šaka će vas zasititi, a u kombinaciji sa suvim voćem postaje neodoljiva poslastica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dijetahranaishrana
Komentari (0)
Dodaj komentar