Ovo nikada ne jedite za doručak: Iznenadićete se šta izaziva nadutost i iritaciju želuca

Doručak se može pripremiti na različite načine. Nažalost, neki popularni proizvodi ne bi se trebali pojaviti na našim stolovima tokom prvog obroka.Većina nas ni ne shvata koliko veliku grešku pravimo, prilikom odabira namirnica.

Koje namirnice treba izbegavati u širokom luku?

Odavno je poznato da doručak ne sme sadržati nezdrave prehrambene proizvode. Međutim, problem je što za nekim takvim delikatesima posežemo instiktivno.

Gurmani širom sveta često koriste žitarice za doručak. Suprotno izgledima, jedna su od najgorih opcija kada je u pitanju prvi obrok. Doručak u ovakvom obliku je kalorijska bomba, puna šećera. Prečesto jedenje takvih jela može dovesti do dijabetesa. Ovsena kaša deluje mnogo bolje za doručak.

Neke mesne proizvode takođe je bolje ne jesti za doručak. Kobasice i šunke imaju visok udeo soli, koji u višku doprinosi povišenom krvnom pritisku. Osim toga, zadržava vodu u telu. Umesto toga, treba jesti piletinu ili ribu.

Sirovo povrće nije tako zdravo kao što mislite

Većina nas sirovo povrće smatra vrednim prehrambenim proizvodom. Zapravo treba ih dodati u svoju dnevnu ishranu, ali ih ne biste ih trebali jesti za doručak. Kore povrća mogu iritirati prazan želudac.

Povrće je najbolje zagrejati. Možemo ih dodati prženoj hrani ili omletu. Takođe je važno prvo ukloniti ljusku. Beli luk takođe treba izbegavati tokom doručka. Jedenje ujutro može dovesti do neugodne nadutosti.

Voće takođe nije najbolja opcija za doručak

Voće se uopšteno smatra važnim izvorom vitamina. Nažalost, jedenje nekih od ovih voćki za doručak ima svoje loše strane. Citrusno voće ujutro može iritirati želudac, pa čak i dovesti do alergijske reakcije.

Naravno, voće poput narandži i mandarina dobro funkcioniše kao drugi doručak. Najvažnije je ne jesti ih na prazan želudac. Ovo nije kraj prehrambenim proizvodima koji se ne bi trebali naći na našem stolu za vreme doručka.

Slatkiši su najgori izbor za doručak

Neki gurmani biraju slatke kiflice, vafle i druge slatkiše za doručak. Kao i kod žitarica za doručak, one su pune šećera. Bitno je zapamtiti da doručak u ovom obliku daje puno energije, koja vrlo brzo ispari.

Naravno, u slatkiše spadaju i gazirana pića. Takođe je bolje ne piti ih tokom doručka. Želite li ujutro pojesti nešto dobro, onda će omlet biti dobar izbor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

doručak i zdravljedoručak namirnicezdrav doručak
Komentari (0)
Dodaj komentar