Ovo su simptomi koji pokazuju da jedete previše banana

Ako ste odlučili da počnete da se zdravo hranite, jedna od prvih stvari na vašoj listi je verovatno povećanje unosa voća.

Voće obiluje vlaknima pa povećava osećaj sitosti. U umerenim količinama voće može učiniti čuda za organizam, ali njegova prekomerna konzumacija može dovesti do nekih nuspojava.

Voće sadrži prirodni šećer pa se ne sme unositi u prevelikim količinama, a jedenje previše banana ističe se kao posebno riskantan potez.

Evo nekih simptoma koje biste mogli iskusiti ako preterate s bananama.

Mogli biste da se ugojite

Vlakna pomažu da se poveća osećaj sitosti i tako pomažu da smršate, ali ako se prejedete bananama, zaboravite na tu prednost.

Banane su pune ugljenih hidrata i kalorija i u prevelikim količinama će podstaći debljanje.

Porašće vam nivo šećera u krvi

Čak i dijabetičari mogu pojesti koju bananu, ali previše njih može značiti ozbiljne zdravstvene probleme. Prema studiji objavljenoj u Američkoj nacionalnoj knjižnici medicine, svi koji paze na nivo šećera u krvi moraju se kloniti konzumiranja velikih količina banana.

Za sve one koji ne mogu pravilno da regulišu nivo insulina, visok šećer u krvi može rezultirati dijabetesnom komom, pa čak i smrću.

Možete razviti hiperkalijemiju

Svi znaju da su banane odličan izvor kalijuma, ali i on u prevelikim količinama može naneti štetu. Ako preterujete s jedenjem banana, možete razviti hiperkalijemiju, stanje koje narušava funkciju nervnih i mišićnih ćelija.

Možete dobiti karijes

Studije su pokazala da banane mogu naštetiti zubima više od čokolade, kaže Orlando Sentinel.

Mogli biste iskusiti zatvor

Zna se da su banane voće koje zatvara, a u prevelikim količinama mogu biti okidač za hronični zatvor.

Mogli biste da imate migrene

Naučne studije otkrile su da određene hemikalije i hranjive materije mogu dovesti do iznenadnih migrena, a, nažalost, banane su među njima.

Banane sadrže puno tiramina, a on utiče na razvoj migrena. Ograničite unos banana kako biste izbegli nepotrebnu bol.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bananefizicki simptomi
Komentari (0)
Dodaj komentar