Pila je zeleni čaj svakog dana, doživela je ovih 5 promena

Zeleni čaj donosi mnoge prednosti našem telu i umu. Sada je u trendu kao proizvod za detoksikaciju, ali njegova upotreba seže stotinama godina unazad u južnu Aziju, gde je korišćen kao alternativna medicina. U stvari, institucije kao što je Nacionalni centar za komplementarno i integrativno zdravlje razmatraju njegov doprinos borbi protiv bolesti poput raka.

Hladan ili topao, zeleni čaj dovodi do višestrukih promena u vašem telu. Evo nekih od ovih prednosti:

1. Poboljšaće zdravlje vaše probave

Zeleni čaj značajno pomaže vašem probavnom sistemu. Ako pijete samo dve šolje dnevno, zeleni čaj poboljšava sposobnost želuca da brže i bolje svari hranu. Isto tako, ako on postane svakodnevna rutina, pomoći će vam da sagorite masnoće, sprečite nakupljanje masnoća u arterijama, i pojačate vaš metabolizam. Pored toga, primetićete promenu u dahu, jer zeleni čaj može pomoći jetri da ostane čista – jedan od znakova procesa detoksikacije!

2. Osećaćete se opuštenije i imaćete više energije

Zeleni čaj je korišćen kao alternativa za opuštanje u davna vremena. Njegova potrošnja može da promeni aspekte vašeg ponašanja, kao što je smanjenje anksioznosti povećanjem nivoa dopamina u mozgu. A postoje dokazi i da zeleni čaj povećava mentalnu svest!

3. Koža će vam sijati 

Zeleni čaj pomaže u borbi protiv papiloma kože i tumora uzrokovanih UVA zračenjem. Takođe hidrira vaše telo, poboljšava vaš ukupni izgled i smanjuje upalu. Njegova najveća prednost je snaga detoksikacije. Umesto trošenja novca na nove proizvode koji obećavaju rezultate koji menjaju život, zeleni čaj smanjuje pore i čisti nečistoće!

4. Takođe je odličan i za vaš mozak

Zeleni čaj sadrži kofein, ali ne toliko kao kafa. Aminokiselina nazvana L-teanim koristi kofein za jačanje funkcije mozga. Kada pijete zeleni čaj, primetićete poboljšanje raspoloženja, budnosti, pamćenja i vremena reakcije. Ako ga pijete pre nego što učite ili čitate knjigu, šanse su da ćete bolje pamtiti informacije.

5. Sprečiće znakove starenja

Osim što nam pomaže da brže i boje učimo i učinimo našu kožu blistavom, prednosti zelenog čaja povezane su i sa starenjem. Kao što je gore pomenuto, zeleni čaj može da spreči bore i znakove starenja na vašoj koži. Ćelije mozga umiru dok starimo, uzrokujući mentalne bolesti poput demencije i Alchajmerove bolesti. Jedna od prednosti zelenog čaja sprečava umiranje ćelija mozga.

(Stil)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nutricijazeleni čaj
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • bambi

    Da ti se vise zivot smuci od ovog Zelenog caja. Ako ga do sada nisu izreklamirali jedno 100 hiljada puta nisu ni jednom. Ljudi ne treba da padaju pod uticaj ovakvih tekstova. Najzdravija ishrana je ishrana koja je raznovrsna i nema ovo je najbolje, najzdravije i tome slicno. Reklamirajte na drugom mestu i na drugaciji nacin. Prestanite vise da maltretirate i zatupljujete ljude.

    • fakir

      bar je trendi, tretira se hemijom više od duvana.