Poboljšava celokupno zdravlje i pomaže u mršavljenju: Ovo obavezno jedite svakog dana

Povećani unos vlakana može imati brojne zdravstvene prednosti, uključujući uticaj na nivo šećera u krvi, gubitak težine, holesterol i probavu.

Njujorška nutricionistkinja Monika D’Agostino u jednom od najnovijih videa na društvenim mrežama otkrila da je ljudi često pitaju šta bi mogli da primenjuju u svojoj svakodnevici što bi poboljšalo njihovo celokupno zdravlje.

‘Nažalost, ne postoji jedan proizvod kao rešenje za to. Ali postoji nešto što možete učiniti da poboljšate svoje opšte zdravlje, a to je da povećate unos vlakana. Pokazalo se da ishrana bogata vlaknima pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi, u gubitku težine, u snižavanju holesterola, u probavi’, istakla je D’Agostino.

Nutricionistkinja je podelila i neke od recepata koje primenjuje kako bi sebi obezbedila visok unos vlakana u obrocima tokom dana. To uključuje smoothie za doručak, salatu od piletine i kikirikija za ručak i testeninu i brokoli s proteinskim pesto sosom za večeru.

‘Kada povećamo količinu vlakana, izgledaćemo dobro i osećaćemo se dobro’, naglasila je Monika.

Inače, Američko udruženje za bolesti srca (AHA) preporučuje ukupan unos dijetalnih vlakana od 25 do 30 grama dnevno, ali savetuje da to treba da dolazi direktno iz hrane, a ne iz suplemenata, prenosi Story.hr.

Primer jelovnika

Doručak: smoothie

Bademovo mleko
Jogurt
Borovnice
Spanać
Chia semenke
Proteinski prašak

Ručak: salata od piletine i kikirikija

Piletina
Edamame (mlade mahune soje)
Kikiriki
Crvena paprika
Zeleni luk
Preliv za salatu

Večera: testenina i brokoli s proteinskim pesto sosom

Tofu
Brokoli
Bosiljak
Parmezan
Orasi
Maslinovo ulje
Sok od limuna

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hranaishranazdravlje
Komentari (0)
Dodaj komentar