Pržena jaja postaju bomba za zdravlje kada im dodate jedan sastojak

Svi znaju da su jaja veoma korisna za organizam, a ako ste samo jednom pogledali crtać o mornaru Popaju, jasno vam je i da je spanać svojevrsna “bomba” za zdravlje. A znate li šta vašem telu radi kombinacija ove dve namirnice?

Ako jaja pripremate sa spanaćem, pomoći ćete jačanje srca i obnavljanje kože, kažu stručnjaci.

Odvojeno, ove dve namirnice imaju niz korisnih svojstava. Jaja podižu energiju, kao i dobar holesterol u krvi, smanjuju rizik od moždanog udara, poboljšavaju vid itd. Spanać je dobar izbor kod dijabetesa, bogat je gvožđem, pomaže da se smanji rizik od kardiovaskularnih bolesti itd…

A kombinacija ove dve namirnice samo pojačava njihova “magična svojstva”, a nutricionisti izdvajaju jačanje imuniteta kao najveći benefit ovog spoja. Osim toga, ova kombinacija štiti organizam od srčanog udara, snižava krvni pritisak, jača zube i obnavlja kožu, a takođe smanjuje rizik od moždanog udara.

Svakodnevna upotreba takvog jela će poboljšati efekat, jaja su takođe veoma korisna za decu. Ovakav doručak će vam dati energiju i pomoći vam da u dobrom raspoloženju i puni elana započnete dan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

jajaspanaćzdravlje
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • gordana.

    Bebi spanac ,namenjen deci je ,pretpostavljam pouzdaniji odabir posto sezona spanaca ,uopste zelenisa na svim oblicima pijaca nema potrebnu deklaraciju pa je tako za spremanje deci pod znakom pitanja zbog neznog degistivnog trakta koji je osetljiv na pesticide koji se koriste?