Pun vitamina i minerala, a Srbi ga obožavaju: Ovaj dodatak obroku sagoreva masnoće na stomaku

Ren, koji je ključni sastojak ovog recepta zajedno sa svežim neoljuštenim limunom i medom, navodno ubrzava proces sagorevanja viška masti i vode iz organizma, prenose vesti-online.com.

Ren se često koristi u ishrani, najčešće koren rena. Mladi listovi biljke takođe su ukusni i blago začinjeni, a zbog bogatog sastava (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, gvožđe, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor), ren se smatra gurmanskim i zdravim zadovoljstvom. Preporučuje se posebno uz masnu hranu jer pomaže u lakšem varenju.

Ren ima povoljan uticaj na organizam, čisteći ga, ubrzavajući metabolizam, i ublažavajući umor, što ga čini preporučljivim i za dijabetičare.

Svež koren može se čuvati tokom cele godine ukoliko se pravilno skladišti, zakopavajući ga u vlažan pesak ili čuvajući ga u podrumu. Ako imate veći koren, možete narendati potrebnu količinu i ostatak sačuvati u frižideru, umotan u aluminijumsku foliju.

Ako želite produžiti svežinu rendanog rena, možete ga pomešati sa kašičicom šećera i četiri kašike limunovog soka ili sirćeta. Ovako pripremljen ren može se čuvati u dobro zatvorenoj tegli u frižideru do tri nedelje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

blagodetidodatakren
Komentari (0)
Dodaj komentar