Stručnjaci došli do neverovatnog otkrića: Jedna vrsta masnog mesa ima zapanjujući efekat na organizam

Meso je temelj mnogih prehrambenih navika i kuhinja i predstavlja izvor vitalnih hranjivih materija i proteina. Ali, s druge strane, postoji i niz negativnih efekata konzumiranja mesa. Određene vrste mesa, naročito prerađeno i crveno meso, mogu imati nepovoljan uticaj na srce i doprineti višku kilograma.

Ali, najnovija istraživanja ukazuju na potencijalne blagodeti mesa visokog sadržaja masnoće, naravno, kada se radi o zdravijim opcijama. Nutricionistkinja Meri Sabat otkriva da masna riba poput lososa, sardina i skuše može pozitivno delovati na vaš kardiovaskularni sistem i doprineti očuvanju vitke linije. Ova vrsta ribe, koja je bogata omega-3 masnim kiselinama, igra ključnu ulogu u smanjenju upala, unapređenju funkcije krvnih sudova i snižavanju nivoa triglicerida.

Kako deluje na vaše telo

„Ove ribe obiluju omega-3 masnim kiselinama, posebice EPA (eikozapentaenska kiselina) i DHA (dokozaheksaenska kiselina). Omega-3 masne kiseline su poznate po svojim protivupalnim svojstvima i mogu smanjiti rizik od hroničnih bolesti kao što su srčane bolesti. To je povezano s regulacijom krvnog pritiska, sniženjem nivoa triglicerida i poboljšanjem funkcije endotela“, ističe Sabat.

Omega-3 masne kiseline predstavljaju ključne elemente u očuvanju celokupnog zdravlja srca i ožiljaka, podstičući zdrav protok krvi i štiteći od mogućih komplikacija. Zato, uključivanje masne ribe u ishranu može biti korak prema jačanju vašeg kardiovaskularnog sistema i održavanju optimalne fizičke kondicije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ishranaribazdravlje
Komentari (0)
Dodaj komentar