U susret lepom vremenu bez sala na stomaku: Obavezno uvrstite ove namirnice u vaš prolećni meni

Proleće donosi novu svežinu na pijace i trpeze, a dijetetičarka Kara Harbstrit otkriva namirnice koje bismo trebali češće uključivati u naše jelovnike već ovog aprila, piše n1info.rs.

Avokado

Ovaj zeleni biser nije samo ukusan dodatak obrocima, već je i dragocen izvor zdravih masti, vlakana i folata. Jedna četvrtina avokada može obezbediti značajnu količinu zasićujućih vlakana, dok masti u avokadu pomažu u apsorpciji važnih vitamina rastvorljivih u mastima poput vitamina A, D, E i K.

Špargla

Sezonsko povrće koje treba da se nađe na našim tanjirima. Špargla je bogata vlaknima, proteinima, vitaminom K za jačanje kostiju te vitaminima A i C, kalijumom i fosforom. Takođe, sadrži prebiotska vlakna koja hrane korisne bakterije u našem crevnom sistemu.

Rotkvice

Ovo povrće obogaćuje raznovrsne salate i jela svojim jedinstvenim ukusom i hranljivim sastojcima. Od blagih do ljutih varijanti, rotkvice su bogate vlaknima, kalijumom i vitaminom C. U proleće su na svom vrhuncu, pa je sada idealno vreme da ih uvrstimo u svoju ishranu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hranaishranaprolećesavettopljenje salazdravlje
Komentari (0)
Dodaj komentar