Ukusan, brz i zdrav: 5 sjajnih ideja za doručak koji puni baterije za ceo dan

1.Mini mafini

Napravite mini mafine od ostataka hrane iz frižidera. Dakle, ako imate malo sira, šunke, spanaća i luka, nemojte ih bacati već napravite smesu za ukusan doručak.

2. Francuski tost od jabuke i cimeta

Ovaj ukusan i brz doručak možete spremiti veče pre, posebno ukoliko imate goste na doručku. Dakle, uveče umočite tost u razmućena jaja pa stavite na papir za pečenje i vatrostalnu posudu. Preko toga pospite cimet i poređajte kriške jabuka. Preko toga stavite prijanjajuću foliju, pa ujutru ispecite dok ne porumeni.

3. Zanimljive kaserole

U ovo jelo možete staviti ono što imate u frižideru. Dakle, slaninu ili kobasicu, jaja, sir, spanać, krompri, šampinjone ili luk. Smesa treba da se peče u rerni, a zadovoljiće čula i onih najgladnijih.

4. Slatke rolnice sa belom čokoladom i brusnicom

Umesite testo sa brusnicama i cimetom i ostavte u plastičnoj foliji da stoji celu noć i raste.  Kada ustanete savijte testo u rolnice i pecite oko 30 minuta. Nakon toga, prelijte sve otopljenom belom čokoladom. Da li postoji ukusniji i slađi doručak?

5. Voćni užitak

Ovaj ukusan doručak možete često pronaći u kafićima i restoranima, međutim, mnogo je povoljnija varijanta da ga napravite sami. Potrebni su voćni sos, koji možete sami skuvati, bademi, staklena posuda i jogurt. Na dno posude stavite voćni sos, zatim bademe i preko toga gust voćni jogurt. Osim što je ukusno i zdravo, izgleda sjajno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dorucakhranazdraavlje
Komentari (0)
Dodaj komentar