Umesto kafe, pijte ovaj napitak ujutru: Pravi čuda za probavu i imunitet, a tajna je u samo 2 sastojka

Moćni napitak od samo dva sastojka za zdravlje celog organizma

Kurkuma i jogurt prepuni su esencijalnih nutrijenata koji mogu da koriste našem zdravlju na mnogo načina.

Kombinacija kurkume i jogurta može pružiti snažan nutritivni efekat. Ova kombinacija je popularna u mnogim kuhinjama širom sveta, posebno u indijskim i bliskoistočnim jelima, kojima daje posebnu dubinu ukusa.

Kurkuma je jedan od najzdravijih začina koje možete da dodate u hranu. Dokazani su brojni pozitivni efekti na telo i mozak. Kurkuma sadrži kurkumin – sastojak koji ima antioksidativna i protivupalna svojstva, a takođe jača imunitet i dobra je za probavu.

Kurkuma ima veoma intenzivan ukus, pa je u kombinaciji sa jogurtom lakši za progutati, a istraživanja su pokazala da baš ova kombinacija pomaže kod sagorevanja masti iz jetre, što je važno za mršavljenje. Pritom, jogurt i kurkuma ubrzavaju metabolizam i usporavaju taloženje masnih naslaga.

Međutim, važno je napomenuti da kurkuma ima jak ukus i može da zaprlja površine, pa je najbolje da je koristite štedljivo i da budete pažljivi pri rukovanju.

Takođe, ako uzimate kurkumu kao dodatak ishrani, važno je da razgovarate sa svojim lekarom pre nego što je dodate svojoj ishrani.

Saveti za mešanje kurkume sa jogurtom:

Kada mešate kurkumu sa jogurtom, sledite nekoliko saveta kako biste obezbedili najbolji ukus i nutritivne prednosti.

Počnite sa malom količinom, kao što je četvrtina kašičice, i dodajte još po potrebi jer je ukus veoma jak.

Dobro promešati. Kurkumu može biti teško ravnomerno mešati, pa je važno da je dobro pomešate sa jogurtom pre dodavanja bilo kojih drugih sastojaka.

Koristite kurkumu visokog kvaliteta. Kvalitet kurkume može značajno uticati na ukus i nutritivnu vrednost vašeg jela. Potražite kvalitetan organski prah kurkume ili svež koren kurkume.

Eksperimentišite sa različitim kombinacijama ukusa. Kurkuma dobro funkcioniše sa različitim ukusima, kao što su đumbir, beli luk i limun. Pokušajte da dodate druge sastojke vašoj mešavini jogurta i kurkume da biste stvorili jedinstven ukus.

Budite oprezni sa mrljama. Kurkuma može zaprljati površine, pa budite pažljivi pri rukovanju. Radite na površini bez mrlja dok mešate sastojke i obavezno operite sudove ili površine koje dođu u kontakt sa kurkumom odmah nakon upotrebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

imunitetishrananapitakprobavazdravlježivot
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Dodati biber