Uz ove namirnice nikada nećete osećati glad: Smanjuju apetit i uz njih ćete smršati zdravo i trajno

Ako mučite muku sa osećajem gladi, predlažemo da unosite što više namirnica koje će vam zavarati stomak.

Ovo su prirodne namirnice koje potiskuju glad:

1. Voda

Sigurno ste više puta čuli da je bolje započeti dan čašom vode. Prvo, pomaže u sprečavanju dehidracije, a drugo, u smanjenje apetit. Takođe je korisno popiti čašu vode pre svakog obroka. Ako treba da smirite grčeve u stomaku, bolje je piti mineralnu vodu.

2. Cimet

Ovaj začin ne samo da potiskuje glad, već pomaže u čišćenju želuca, snižava šećer u krvi i ubrzava proces mršavljenja. Ako dodate malo cimeta u čaj ili kafu dobićete zanimljiv ukus, a osetićete i ogromne zdravstvene prednosti.

3. Zeleni čaj

Ovo piće sadrži puno korisnih antioksidanata i polifenola. Zeleni čaj je obavezan za one koji su na dijeti i pokušavaju da izgube težinu, rezultat će biti neverovatan.

4. Čia semenke

Sadrže dosta rastvorljivih dijetetskih vlakana, kao i omega-3 masnih kiselina. Pokušajte da stavite nekoliko semenki u čašu vode i u roku od pola sata tečnost će postati želatinasta i može se koristiti za pravljenje odličnih pudinga, dodavajući jogurt i voće.

5. Kafa

Neki ljudi misle da kofein potiskuje glad, ali studije pokazuju da antioksidansi obavljaju ovu funkciju. Kofein jednostavno rastvoren u vodi ne smanjuje glad onoliko koliko može kafa bez kofeina. Prirodna kafa je zdravo piće i nema razloga da je potpuno izbacite. Pored toga, kofein sadržan u kafi ubrzava metaboličke procese, što doprinosi efikasnijem sagorevanju masti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gladishranajelonamirnice
Komentari (0)
Dodaj komentar