Želite da smršate? Pojedite ovo pre spavanja, tvrde stručnjaci

Novo istraživanje, objavljeno u britanskom časopisu Nutrition, otkrilo je da jedenje sitnog sira pre odlaska na spavanje, može pomoći u gubitku kilograma jer nisko kalorična hrana pomaže kod bržeg metabolizma, mišića i celokupnog zdravlja – čak i dok ste u krevetu, prema naučnicima, piše Men’s Health.

Popularna teorija je da redovni zalogajčići kasno tokom noći povećavaju rizik od gojaznosti jer ih telo skladišti kao masnoću. Ali to nije slučaj s proizvodima bogatim belančevinama poput svežeg sitnog sira, objasnio je nutricionista Majkl Ormsbi.

Njegov tim smatra da je konzumiranje dve kašike sira samo pola sata pre spavanja, zapravo dobro i ujedno i bolja alternativa zdravim napicima. Profesor Ormsbi sFlorida State univerziteta, rekao je: „Do sada smo pretpostavljali da će celovita ishrana delovati slično kao i podaci o dodatnim proteinima, ali nismo imali pravih dokaza.“

Ovo otkriće je važno zato što je jedan od dokaza da celovita hrana ‘radi’ jednako kao i proteinski dodaci i daje ljudima mogućnosti raznolike ishrane pre spavanja, koje nadilaze „proteine iz kesice“.

Smatra se da je sitan sir idealan pre odlaska u krevet jer je bogat proteinima koji se nazivaju kazeini, koji se polako ispuštaju u telo. To obezbeđuje stalnu distribuciju aminokiselina tokom noći. Kada jedete proteine, oni se razbijaju u aminokiseline. To zatim koristi vašem telu različitim procesima kao što su izgradnja mišića i regulisanje imunološke funkcije, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ishranamrsavljenje
Komentari (0)
Dodaj komentar