Žene koje piju dve šoljice ovog napitka dnevno – duže žive

Žene koje popiju dve šoljice čaja dnevno živeće duže, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Australiji. Ispitano je hiljadu žena, a posebnu pažnju naučnici su posvetili njihovim navikama ispijanja čaja i kafe.

Žene u sedamdesetim i osamdesetim godinama života koje su u proseku pile dve šoljice čaja dnevno živele su duže od onih koje nisu. Verovatnoća da će živeti duže porasla je za 40 posto, a imale su i manju verovatnoću od smrti uzrokovane rakom i bolestima srca.

Naučnici smatraju da je to rezultat flavonoida koji se nalaze u čaju, a pomažu zdravlju organizma. Flavonoidi se nalaze i u čokoladi, crnom vinu i povrću, ali istraživanje je pokazalo da najveću korist za ljudsko zdravlje imaju ako se u organizam unose ispijanjem čaja.

Dvije šoljice čaja osiguravaju preporučeni dnevni unos flavonoida koji iznosi 350 mg, navode naučnici, a prenosi Index,hr.

Stoga, ako ste ljubitelj čaja, a verujete ovom istraživanju, slobodno ga nastavite konsumirati. Ako niste, sada imate razlog više da još jednom razmislite da ipak počnete da ga pijete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

naitakzenezivot
Komentari (0)
Dodaj komentar