Amerikanci uveli sankcije ruskom institutu – zbog vakcine!

SAD su uvele sankcije protiv pet ruskih naučno-istraživačkih instituta, uključujući i institut Ministarstva odbrane Rusije koji je učestvovao u razvoju vakcine protiv virusa korona, navodi se na sajtu Ministarstva trgovine SAD.

SAD sumnjaju da ruski instituti, koje su uvrstili na svoju „crnu listu“, „rade na hemijskom i biološkom oružju“.
Dokument Biroa za industriju i bezbednost pri Ministarstvu trgovine SAD objavljen je danas na sajtu Federalnog registra.

Konkretno, na sankcionom spisku našli su se 33. Centralni naučno-istraživački institut, 48. Centralni naučno-istraživački institut u Kirovu, Sergijevom Posadu i Jekaterinburgu, kao i moskovski Državni Centralni naučno-istraživački institut za organsku hemiju i tehnologiju.

Podsetimo, Rusija je 11. avgusta prva na svetu registrovala vakcinu protiv virusa korona. Vakcinu su napravili centar „Gamalej“ i Ministarstvo odbrane Rusije.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virussankcijevakcina
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Eto nam spasa da nema rusa i kineza svet bi propao😁

  • milovan

    Kauboje bas boli sto nece moci skupo da prodaju svoje vakcine.Mislili su opljackati celi svet.A Rusi im pokvarili racun. Ionda sankcije ljudima koji su napravili vakcinu. Pa dali su ti ameri normalni.?? Tako mogu uvesti i meni koji nemam nameru ikada icu i ameriku i nemam ni jedan dolar. Bas su smesni.