Australija: U Novom Južnom Velsu osam novih slučajeva korone

SIDNEJ – Najnaseljenija država Australije, Novi Južni Vels, saopštila je danas da je registrovala osmoro ljudi obolelih od korona virusa, dok je susedna država Viktorija zabeležila tri nova slučaja.

Žarište u Novom Južnom Velsu pojavilo se polovinom decembra, u predgrađima Sidneja, gde živi 250.000 ljudi, koji su od tada pod striktnim restriktivnim merama do 9. januara, a dosad je zabeleženo 148 slučajeva, preneo je Rojters.

Manje žarište je na zapadu zemlje, gde kruži drugačiji soj virusa i tamo je od polovine decembra potvrđeno 13 slučajeva.

Ministar zdravlja Novog Južnog Velsa Keri Čant je rekao da su vlasti zabrinute jer je do transmisije došlo u prodavnici pića, gde dolaze mušterije.

„Znamo da su se ova inficiranja desila prilikom malog izlaganja virusom. Tražimo od članova mesne zajednice, koji su kupovali alkohol u to vreme da budu vrlo oprezni“, rekao je Čant.

Sidnej je uveo nošenje maski kao obavezne u zatvorenim prostorijama, kao što su igraonice, frizerski saloni i prodavnice.

Australija je izbegla najgori scenario tokom pandemije, jer su vlasti brzo reagovale, zatvorile granice, uvele oštre restriktivne mere i izvele masovno testiranje, uz obavezno socijalno dištanciranje.

Otkako je pandemija počela, zabeleženo je 28.450 slučajeva korone, a preminulo je 909 ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar