Bajden potpisao zakon vredan 1,9 biliona dolara o pomoći

VAŠINGTON – Predsednik SAD Džo Bajden potpisao je u četvrtak zakon o novoj pomoći zbog pandemije, vredan 1,9 hiljada milijardi dolara, koji je prethodno usvojen u Kongresu.

Predsednik je, prema prvobitnom planu, trebalo da potpiše takozvani „Plan za spasavanje Amerike“ u petak.

„Cilj ovog istorijskog zakona je obnova temelja ove zemlje“, poručio je Bajden uoči potpisivanja, preneo je Glas Amerike.

Novi paket pomoći, peti od izbijanja pandemije, između ostalog obuhvata direktnu isplatu 1.400 dolara većini Amerikanaca, stotine milijardi dolara za državne i lokalne vlade, te više novca za distribuciju vakcina protiv kovida.

Predsednik Bajden će večeras obeležiti godišnjicu proglašenja pandemije korona virusa i zatvaranja zemlje da bi se suzbilo širenje kovida obraćanjem javnosti, u kojom će podsetiti na izgubljene živote, ali i izraziti nadu u budućnost kako se ubrzava tempo vakcinacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Vojkan

    DA. Kako su „fenomenalni“ ti Amerikanci. Od završetka Drugoh svetskog rata, pa na ovamo, ti isti Amerikanci su UVEK manipulisali svetom, demonstrirajući silu protiv svakog ko im se usprotivio. Ti isti Amerikanci duguju svetu basnoslovnu sumu novca koja se ne može ciframa izraziti, ali… ako bi se bilo ko od potraživaća duga oglasio – bio bi odmah „sankcionisan“ ili, u najgorem slučaju bombardovan. I gle čuda, sada odjednom, kada su u najvećoj krizi od svoga postanka, ti isti Amerikanci „pomažu“ svoj narod sa izuzetno velikim svotama novca. KAKO? pa vrlo lako. Oni su oduvek štampali novac koliko im je potrebno, da zadovolje svoj narod, a da li će ko u svetu da stavi prigovor na takvo ponašanje, baš njih briga za to – odmah će mu uvesti sankcije.