Bili u braku 70 godina, umrli zajedno od korone držeći se za ruke (video)

Dik Mik je imao 89, a njegova supruga Širli 87 godina. Porodica je obavestila da su preminuli u razmaku od nekoliko minuta 16. januara, prenose mediji.

Prvu dozu vakcine trebali su da prime 19. januara, na dan kada bi Dik proslavio devedeseti rođendan. On i Širli su se upoznali u srednjoj školi i od tada su zajedno. U decembru prošle godine proslavili su 70. godišnjicu braka.

Imali su petero dece, 42 praunuka. Kako su naveli članovi porodice, živeli su aktivnim životom, čak i u poznim godinama. Istakli su da su uvek bili zajedno i da su uvek imali dovoljno vremena jedno za drugo.

Osećali su simptome bolesti, ali verovali su da se radi o običnoj prehladi. S vremenom su simptomi postajali sve izraženiji, nakon čega su se odlučili da se testiraju na koronavirus. Rezultati od 26. decembra pokazali su da su oboje pozitivni. Dik je hospitalizovan 2. januara, a nakon dva dana i Širli.

Komplikacije na plućima postale su izraženije. Shvativši da verovatno imaju još nekoliko dana života članovi porodice su zatražili da njihovi roditelji budu u istoj sobi.

Medicinska sestra je sastavila plejlistu njihovih omiljenih pesama u trajanju od dva sata. Slušali su je držeći se za ruke. Najpre je umrla Širli, a nekoliko minuta nakon i Dik. Porodica je zahvalila bolničkom osoblju koje je iskazalo veliko poštovanje prema njihovoj ljubavi, prenosi CNN.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar