Bolnica: Amfilohije pregledan, stanje mu zadovoljavajuće, odbio da se testira

Cetinjska bolnica „Danilo Prvi“ potvrdila je danas da su njeni lekari pregledali mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve Amfilohije, da mu je stanje zadovoljavajuće, a doktorka koja ga je pregledala je saopštila da je odbio da se testira na korona virus.

Cetinjska bolnica je saopštila da su na zahtev mitropolije pregledali Amfilohija, a da je tokom pregleda doktorka „konstatovala da se radi o prehladi, odnosno o običnom bronhitisu“.

„Doktorka je uzela krv za laboratorijske analize, koje i jesu uradjene u laboratoriji cetinjske Bolnice na ime Rista Radovića“, navodi se u saopštenju.

Pojedini mediji su javili da je Amfilohije testiran pod drugim imenom, da je pozitivan na koronavirus, te da je sve to omogućila direktorka bolnice.

Doktorka Nataša Jušković, internista-gastroenterolog cetinjske bolnice, koja je pregledala Amfilohija, navodi da je on odbio da se testira na korona virus.

Jušković je saopštila da je na poziv Mitropolije crnogorsko-primorske otišla da pregleda mitropolita, te da je nameravala da uradi RTG pluća i bris na koronu zbog epidemiološke situacije, ali da je Amfilohije je to odbio, prenosi portal CDM.

„Nakon pregleda mitropolita koji sam obavila u prostorijama Cetinjskog manastira, uzela sam krv za laboratorijsku analizu. Imala sam nameru da se uradi RTG pluća i bris zbog aktuelne epidemiološke situacije, medjutim mitropolit je odbio pomenute pretrage smatrajući da za to nema još uvek nema potrebe“, saopštila je Jušković.

Ona kaže da je obavestila direktorku bolnice da će otići da pregleda mitropolita i da je potrebno uzimanje krvi za osnovne analize.

„Kao lekar s dugogodišnjim stažom i savesnim radom, svima ću pružiti zdravstvenu uslugu jer me moj humani poziv na to obavezuje. Ali isto tako izričito tvrdim da test na COVID-19 nije uzet od strane osoblja cetinjske Bolnice, a posebno tvrdim da niko od nas ne bi uradio i poslao test pod tudjim imenom“, istakla je ona.

Jušković je saopštila da je procenila da je opšte stanje Amfilohija „zadovoljavajuće“ i da može ostati kod kuće uz terapiju i njen nadzor.

„Da je stanje pacijenta bilo loše, sigurno bih indikovala upućivanje na lečenje u bolnicu“, rekla je ona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar