Brazil zatvara granice za putnike iz 6 juznoafrickih zemalja

RIO DE ŽANEIRO – Brazil će zatvoriti granice za putnike iz šest južnoafričkih zemalja, izjavio je šef kabineta brazilskog predsednika Žaira Bolsonara.

On je naveo da će Brazil zatvoriti svoju vazdušnu granicu za šest zemalja u Africi i da će država zaštititi Brazilce u ovoj novoj fazi pandemije, prenosi Rojters.

Šest zemalja za koje će biti uvedeno zatvaranje granica su Južna Afrika, Esvatini, Lesoto, Namibija, Bocvana i Zimbabve.

Brazilski zdravstveni regulator Anvisa preporucio je juče da se zabrane putovanja iz pojedinih afričkih zemalja zbog otkrivanja novog soja korona virusa, navodeći da strancima koji su bili u nekoj od tih africkih zemalja u prethodnih 14 dana ne bi trebalo dopustiti da slete u Brazil, a da bi Brazilci koji dolaze iz tih zemalja trebalo da budu u karantinu.

Predsednik Žair Bolsonaro juče je izjavio da razmišlja o preduzimanju mera zbog otkrivanja novog soja korona virusa, ali je ponovio da je protiv strogih ogranicenja.

„Brazil ne može da podnese još jedno zatvaranje. Nema koristi od straha“, rekao je Bolsonaro. Dodao je da će preduzeti racionalne mere.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar