CG će omogućiti povratak svim svojim državljanima

PODGORICA – Iako zvanično Crna Gora nema nijedan registrovan slučaj zaraze korona virusom, vlada je donala sveobuhvatne zdravstveno-bezbednosne mere.

„I u takvoj situaciji, tražićemo i pronaći rešenja za svaki pojedinačni zahtev koji se ispostavi našim institucijama, a to će biti zadatak operativnog štaba za čije hitno formiranje je zadužen ministar unutrašnjih poslova“, saopšteno je iz crnogorske vlade.
Vlada će, navodi se, pomoći svima iz inostranstva koji žele da se vrate u Crnu Goru.

Premijer Duško Marković je s tim u vezi naložio formiranje posebnog operativnog štaba za evidenciju državljana u inostranstvu I konkretne aktivnosti vezano za njihov eventualni povratak u zemlju.

„Svako ko želi da se iz inostranstva vrati u Crnu Goru, dobrodošao je kući. Vlada će učiniti sve da mu obezbedi povratak“, poručio je Marković nakon današnjeg sastanka sa ministrima, predstavnicima MUP-a i rukovodiocima nadležnih institucija.

U saopštenju objavljenom na Tviteru navodi se da će svako ko na ovaj način stigne u Crnu Goru biti podvrgnut strogom zdravstveno-sanitarnom režimu u trajanju od najmanje dve sedmice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar