Danska danas zaustavlja avio saobraćaj sa Velikom Britanijom

KOPENHAGEN – Danska suspenduje na 48 sati počev od danas u 9 časova sve letove sa Velikom Britanijom kako bi ograničila širenje novog soja koronavirusa, saopštili su danski zvaničnici.

Ovo je potvrdio ministar saobraćaja Danske na Tviteru rano jutros, nakon što je britanski premijer Boris Džonson objavio u subotu da je novi soj COVID 19 doveo do velikog broja novih infekcija, prenosi Rojters.

Otkriće novog soja korona virusa u Velikoj Britaniji i njegovo brzo širenje, uplašilo je brojne zemlje Evrope, koje su već u nedelju preduzele određene mere i donele odluke o privremenoj suspenziji aviosaobraćaja sa Ostrvom.

Na listi onih zemalja koje su suspendovale letove su Francuska, koja je na 48 sati zaustavila i drumski saobraćaj, Nemačka, Italija, Holandija, Belgija, koja je blokirala železnički saobraćaj, zatim Austrija, Irska, Bugarska, Hrvatska.

Češka uvela striktnu meru karantina za sve putnike koji stižu iz Velike Britanije i, kao i Rumunija, najavila zabranu za sve letove sa „ostrva“, dok je vlada Švedske saopštila da će „uvesti putne restrikcije prema Velikoj Britaniji“.

Listi zemalja koje su uvele zabranu na letove iz Velike Britanije zbog pojave zaraznijeg soja korona virusa, priključile su se i Turska i Švajcarska.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar