Digitalna akademija za vlasnike i menadžere MSP u turizmu

BEOGRAD – Vlasnici i menadžeri malih i srednjih preduzeća u oblasti turizma u Srbiji mogu do 23. februara da se prijave za učešće na besplatnoj Digitalnoj akademiji IKT alati i digitalne platforme za MSP u turizmu, saopštio je danas ICT Hub.

Digitalna akademija za učesnike iz Srbije biće održana 2, 10. i 18. marta.

U pitanju je edukativni program za sve koji žele da saznaju kako da na najbolji način predstave svoju uslugu onlajn, upoznaju profil svojih korisnika i tako privuku što više gostiju, kako da kreiraju brend od svog biznisa, kako da unaprede i pozicioniraju svoje poslovanje na tržištu i ublaže posledice koje pandemija korona virusa ima na poslovanje.

Program se realizuje u okviru USAID-ovog projekta USAID E&E sektor za ekonomski razvoj, upravljanje i rast preduzeća u saradnji sa ICT Hub-om i partnerima JS Guruom iz Bosne i Hercegovine i Digitalizuj.me iz Crne Gore.

Istraživanje je pokazalo da 90 odsto malih i srednjih turističkih preduzeća u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini očekuje porast upotrebe digitalnih alata u narednih pet godina.

Prošla godina je pokazala da je upotreba digitalnih alata u poslovanju malih turističkih ponuđača postala neophodnost koja često može da napravi razliku između opstanka i gašenja poslovanja, saopštio je Centar za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija ICT Hub.

U prethodnim mesecima, ICT Hub je realizovao istraživanje na temu „ICT alati u ruralnom, eko i avanturističkom turizmu u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Herzegovini“ putem kog je identifikovana velika potreba malih i srednjih preduzeća (MSP) koja posluju u domenu eko, ruralnog i avanturističkog turizma za detaljnijim upoznavanjem sa digitalnim platformama, alatima i digitalnim marketingom.

Navedeno je da je sve očiglednije da će u vremenu koje dolazi putovanja na daljinu i dalje opadati, a većina turista radije će odlučiti da putuje bliže kući ili čak samo unutar granica svojih država.

Istraživanje nam je pomoglo da detektujemo da između 70 do 80 odsto preduzeća uočava višestruke prednosti digitalnih alata za sektor turizma, ali da su im ključni izazovi nedostatak znanja i veština za korišćenje“, kažu u ICT Hub-u.

„Svi smo upoznati da sektor turizma trpi velike posledice pandemije, a dodatno su pogođeni i nedovoljnim poznavanjem digitalnih alata. Upravo zato kroz edukativne programe, kao što je Digitalna akademija, želimo da im pomognemo da unaprede i podignu svoje poslovanje na viši nivou, jer će digitalizacija i unapređenje njihovog poslovanja pozitivno uticati na celokupni poslovni ekosistem u zemlji i regionu“, rekla je Jelena Nenadić Mihajlović iz ICT Hub-a.

Digitalna akademija se u potpunosti realizuje onlajn i učešće je besplatno. Potreban je samo računar i dobra internet konekcija.

Prijava za onlajn DigitalnuaAkademiju za učesnike iz Srbije se vrši putem popunjavanja onlajn upitnika https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfTJY4ros0vmbDnttRo29D9koIPg49H9KCSLR9wCOzRqzJBaQ/viewform.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar