Đoković demantovao dezinformacije u medijima

MELBURN – Najbolji teniser sveta Novak Đoković demantovao je danas informacije objavljene u medijima nakon što mu je po dolasku u Australiju oduzeta, a potom vraćena viza, navodeći da je reč o “kontinuirano pogrešnim informacijama” o njegovim aktivnostima i prisustvu događajima u decembru, koji su prethodili njegovom pozitivnom testu na korona virus.

“To su pogrešne informacije koje moraju da budu demantovane, posebno u interesu ublažavanja zabrinutosti javnosti oko mog boravka u Australiji, kao i da bih pojasnio stvari koje su štetne i zabrinjavajuće za moju porodicu”, napisao je Đoković u saopštenju objavljenom na njegovom Instagram nalogu.

Osvrnuo se na izjavu o putovanjima unutar 14 dana pre dolaska u Australiju koju je, poput svakog drugog putnika u Australiju, trebalo da ispuni pre ukrcavanja na let.

Đoković je istakao da izjavu o putovanju nije popunjavao on, nego njegov tim i da je isto to rekao službenicima za imigracije po ulasku u zemlju.

„Moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku jer je označio pogrešnu stavku o putovanjima pre dolaska u Australiju. To je bila ljudska greška i definitivno nenamerna“, poručio je Đoković.

Đoković je istakao i da je 14. decembra prisustvovao košarkaškoj utakmici u Beogradu, posle koje su se, kako navodi, pojavile informacije da su brojne osobe bile pozitivne na korona virus.

“Iako nisam imao simptome korona virusa, odradio sam brzi antigenski test 16. decembra, koji je bio negativan, a zbog opreza takođe sam uradio i PCR test istog dana”, dodaje Đoković.

Sledećeg dana je, kako navodi, prisustvovao teniskom događaju u Beogradu da bih uručio pehare deci, kada je odradio brzi antigenski test, koji je bio negativan.

Đoković ističe da tada nije imao simptome i da nije dobio obaveštenje o pozitivnom PCR testu do kraja tog dešavanja.

Poručio je da je sledećeg dana, 18. decembra, otkazao sve svoje aktivnosti, osim intervju za novine “L’Equipe” u svom teniskom centru, istakavši da se na njega „obavezao još ranije“, zbog čega je „osećao obavezu prema tom intervjuu i nije želeo da iznevera novinara“.

Napominje i da je za čitavo vreme tokom intervjua održavao distancu i nosio masku, osim trenutka kada su ga fotografisali.

Đoković je, međutim, priznao da je učestvovanje na intervjuu bilo pogrešno.

“Iako sam otišao kući posle intervjua da bih se izolovao na neophodan period, kada sada razmislim, to je bila greška i prihvatam da je trebalo da odložim tu obavezu”, napisao je Đoković.

On je naglasio da je njegov tim dostavio dodatne informacije Vladi Australije da bi se razjasnila ta situacija i da više neće komentarisati celokupnu situaciju iz poštovanja prema australijskoj vladi i procesu koji je u toku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar