Djordjević: Obaveza poslodavca da spreči rizike kojima su zaposleni izloženi

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević rekao je danas da je osnovna obaveza poslodavaca da spreče rizike kojima su zaposleni izloženi, uvodjenjem mera bezbednosti i zdravlja na radu, saopštio je danas njegov kabinet.

Djordjević je povodom Dana bezbednosti i zdravlja na radu u Srbiji, istakao da to uključuje bezbedne metode rada, bezbednu opremu za rad, odgovarajuća sredstva i opremu za ličnu zaštitu na radu i informacije, obrazovanje i obuku zaposlenih.

„U vreme ove teške situacije u našoj zemlji, posebno želim da apelujem na sve poslodavce da primenjuju sve propisane mere Vlade Srbije i time zaštite svoje zaposlene od zaraze korona virusa“, rekao je ministar.

On je istakao i da bezbednost i zdravlje na radu predstavljaju procedure i pravila koja pospešuju poslovanje, doprinose povećanju produktivnosti i unapredjuju kulturu rada kod zaposlenih.

Djordjević je dodao da Vlada, poslodavci i radnici moraju aktivno učestvovati u obezbedjivanju bezbednog i zdravog radnog okruženja kroz sistem definisanih prava, odgovornosti i dužnosti, gde se najveći prioritet daje principu prevencije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar