Doktorka Isidora u borbi protiv korone (video)

Teška vremena traže veliku hrabrost i stvaraju velike heroje. Isidora Petković je upravo to – kovid heroina! Ima 27 godina i pravi je heroj.

Nepoznat virus, pacijenti koji ne znaju šta im se dešava, rad u kompletnoj opremi – Isidora nije ni sanjala šta je čeka kada je poput mame i tetke upisala Medicinski fakultet.

Istina, nije mogla to da pretpostavi ni prošlog oktobra kada je počela da radi u Domu zdravlja Stari Grad. Godinu dana kasnije posao je radila u rukavicama, sa maskom, dvostrukim mantilom, kapom preko glave!

U trenutku kada su mnogi uživali u radu od kuće, Isidora se nalazila se u kolima sa dečkom kada je zazvonio telefon.

– Pozvala me je načelnica i saopštila da prelazim u kovid-ambulantu, nije mi bilo svejedno – seća se Isidora.

Međutim, nije uplašena zbog virusa, nije je plašio rad, već činjenica da živi sa majkom koja je hronični bolesnik. Od tog trenutka, Isidora je sa još trojicom mladih kolega počela da leči pacijente od kovida i prošla je kroz „sito i rešeto“ zbog ovog virusa. Radila je u kovid bolnici KBC Bežanijska Kosa, ali i na Sajmu.

Pogledajte gornji video u kojem Isidora priča da li se plašila, kako se osećala kada je shvatila da će biti na „prvoj borbenoj liniji“, šta misli o našem zdravstvenom sistemu…

(Novosti/A. Mikata)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Isidora Petkovićkoronaviruskovid
Komentari (0)
Dodaj komentar