Dragana Sotirovski izabrana za gradonačelnika Niša

Novi gradonačelnik Niša je Dragana Sotirovski, dosadašnja načelnica Nišavskog upravnog okruga i nekadašnja šefica dopisništva RTS-a u Nišu.

Za izbor Sotirovske glasalo je 56 odbornika, od ukupno 61 koliko ih ima u niškom parlamentu.

Nju je za gradonačelnika predložio predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić, koji je na ovu funkciju izabran na jučeršnjoj konstitutivnoj sednci parlamenta.

Sotirovski je bila nosilac liste SNS na izborima održanim juna ove godine, a iza sebe ima 25 godina dugu novinarsku karijeru.

Niš do sada nije imao ženu na mestu gradonačelnika.

Na predlog Sotirovske za zamenika gradonačelnika izabrana je Dušica Davidović, defektolog po struci, koja je političku karijeru započela u Demokratskoj stranci i kao predstavnik te stranke bila je najpre odbornik, a potom od 2008. do 2012. godine gradski većnik.

Takodje na predlog Sotirovske za članove gradskog veća na današnjem skupštinskom zasedanju izabrani su Slobodan Randjelović, Sonja Milojković, Adriana Anastasov, Nenad Stanković, Marija Randjelović, Predrag Stojanović, Vladislav Marijanović, Miroslav Djokić i Branislav Kačar.

Socijalista Igor Novaković, nekadašnji predsednik Gradske opštine Palilula i bivši direktor Elektrodistribucije, izabran je za zamenika predsednika Skupštine grada Niša.

Drugo skupštinsko zasedanje, kao i konstitutivna sednica, održano je u Oficirskom domu uz poštovanje mera za suzbijanje epidemije korona virusa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar