Drljević: Imamo garanciju Vlade Srbije za drugu dozu

SARAJEVO – Lekar Opšte bolnice u Sarajevu Ednan Drljević i direktor te bolnice Ismet Gavrankapetanović, prvi su danas primili vakcine protiv korona virusa iz donacije Srbije i na tome zahvalili predsedniku Aleksandru Vučiću.

Drljević je, prenosi sarajevski portal Klix, rekao da imaju pisanu garanciju od Vlade Srbije da će u predviđenom roku dobiti drugu dozu vakcine.

Za njega je, kazao je, vakcinisanje prekid stresa, jer nema nikakvih antitela, a svaki dan je u kontaktu sa zaraženima.

„Ova vakcinacija je organizovana po kriterijima zavoda, poređani po godinama i komorbiditetima. Ja sam po godinama i tim kriterijima prvi primio vakcinu, ne po nečemu drugom“, kazao je.

Govorio je, kaže da će primiti bilo kakvu vakcinu i istakao da je njegov rođak koji radi na jednoj klinici u Švetskoj tek danas primio vakcinu isto AstraZeneka.

Drljević je naglasio da je pandemija uveliko opasnost za psihičko zdravlje, kaoa i da vakcinacija prekida agoniju koja traje 13 meseci.

Gavrankapetanović je rekao da je ovo za njih veoma značajan dan, jer će biti vakcinisan „prvi ešalon onih koji ulaze u COVID odeljenja“.

„Zahvalio bih predsedniku Vučiću na donaciji vakcina. Ovo su teški dani, upućujem poziv stanovništvu da se čuva, jer će nam tako pomoći da zdravstveni sistem ostane stabilan“, kazao je Gavrankapetanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar