Džonson otkazao put u Indiju, borba sa Covid 19 prioritet

LONDON – Britanski premijer Boris Džonson otkazao je danas planirano putovanje u Indiju kasnije ovog meseca, navodeći kao razlog prioritetnu brobu protiv rastućeg talasa Covid 19 u zemlji, saopšteno je iz njegovog kabineta.
„Premijer Džonson je jutros razgovarao sa indijskim premijerom Modijem, i izrazio žaljenje što neće moći da poseti Indiju kasnije ovog meseca kako je planirano“, prenela je novinarima portparolka vlade, navodi Rojters.
Iz vlade je objašnjeno da u okolnostima nacionalnog zaključavanja, najavljenog sinoć, i brzine širenja novog soja koronavirusa, premijer smatra da mu je važno da ostane u Velikoj Britaniji kako bi mogao da se usredi i na vladin odgovor na izazove koje je kriza sa virusom nametnula u ovom trenutku.

Britanski premijer Boris Džonson najavio je sinoć nove mere karantina na nivou čitave države kako bi se sprečilo širenje novog visokozaraznog soja korona virusa.

Džonson je u televizijskom obraćanju rekao da će u zemlji biti uvedene mere karantina dovoljno stroge da se zaustavi širenje novog soja COVID 19.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar