Egipćanin pozitivan na virus posle povratka iz Srbije i Francuske

 Jedan Egipćanin koji je iz Srbije, preko Francuske, doputovao u Egipat, treći je potvrdjeni slučaj oboljevanja od koronavirusa u Egiptu, prenela je danas turska novinska agencija Anadolija, pozivajući se na egipatske medije.

Taj državljanin Egipta je testiran pozitivno na virus nekoliko dana po povratku iz Srbije, odakle je putujući proveo 12 sati u tranzitu u Francuskoj, preneli su egipatski mediji, pozivajući se na portparola Ministarstva zdravlja Halida Mogahida.

Taj zaraženi Egipćanin je stavljen u karantin.

Egipatske vlasti su ranije objavile postojanje dva potvrđena slučaja koronavirusa i 1.443 sumnjiva slučaja, koji su svi testirali negativno.

Sajt vesti na engleskom „Idžipt tudej“ (Egypt Today) piše da su danas Ministarstvo zdravlja Egipta i Svetska zdravstvena organizacija (SZO) potvrdili taj treći slučaj koronavirusa u Egiptu: to je egipatski državljanin koji je došao iz Srbije i na proputovanju 12 sati bio u Francuskoj.

U saopštenju egipatskog ministarstva se dodaje da se taj 44-godišnji Egipćanin nekoliko dana po dolasku u svoju zemlju javio u bolnicu gde je pozitivno testiran na virus.

Portparol Ministarstva zdravlja Halid Megahid rekao je da su sve državne bolnice i medicinske ustanove u Egiptu u punoj pripravnosti u iščekivanju da se pojave novi slučajevi.

Egipat je bio prva zemlja Afrike koja je početkom februara prijavila slučaj koronavirusa kod jednog Kineza, a pre dva dana portparol Ministarstva je rekao da je taj pacijent testiran negativno nakon lečenja i da više nije u karantinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar