Ferguson: Vakcine značajno smanjile rizik od hospitalizacije

LONDON – Kraj pandemije korona virusa u Velikoj Britaniji mogao bi da bude udaljen samo nekoliko meseci, jer su vakcine značajno smanjile rizik od hospitalizacije i umiranja, izjavio je danas epidemiolog Nil Ferguson.

Broj novih dnevnih slučajeva korona virusa padao je svakog dana u poslednjih šest dana, iako je premijer Boris Džonson naglasio da pandemija nije gotova, prenosi Rojters.

„Efekat vakcina je ogroman u smanjenju rizika od hospitalizacije i smrti i siguran sam da ćemo krajem septembra, početkom oktobra se osvrnuti na veći deo pandemije,“ rekao je Ferguson.

Ferguson je dodao da će do oktobra u Britaniji i dalje trajati pandemija korona virusa i da će se idalje umirati od kovida, ali da će veći deo pandemije ostati iza njih.

Britanski podaci o kovidu pokazuju da nedavni porast slučajeva ranije u julu do sada nije doveo do ogromnog povećanja smrtnih slučajeva, koji su u ponedeljak pali na samo 14, iako je broj pacijenata sa kovidom u britanskim bolnicama porastao na 5.238.

Džonsova odluka da ukine mere u Engleskoj 19. jula je u korist ponovnog pokretanja ekonomije koja je bila oštećena serijom prekida rada od marta 2020. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar