Grbović: Zdravstvenim radnicima uračunati beneficirani staž za vreme trajanja pandemije

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Pavle Grbović izjavio je da bi prava mera zahvalnosti prema zdravstvenim radnicima u Srbiji bilo uračunavanje beneficiranog radnog staža za sve vreme trajanje pandemije korona virusa u Srbiji.

Grbović je u pisanoj izjavi naveo da bi na taj način država pokazala da prepoznaje i ceni sve što su zdravstveni radnici uradili za dobrobit svih gradjana i očuvanje javnog zdravlja.

„Svaka pomoć zdravstvenim radnicima je poželjna i zaslužena, pa tako i jednokratno davanje u iznosu od 10.000 dinara, ali ono nije dovoljna kompenzacija za sva odricanja i žrtve koje su zdravstveni radnici podneli u borbi protiv korona virusa“, ocenio je Grbović.

On je dodao da nakon dve godine rada „u nemogućim uslovima“, prekovremenog rada, bez godišnjih odmora i neverovatnog stresa kom su svakodnevno izloženi – najmanje što država može da uradi jeste da im za sve vreme trajanja pandemije uračuna beneficirani radni staž i tako pokaže da zaista ceni njihov rad.

Grbović je kazao da je neophodno da se po okončanju pandemije obezbede programi psiho-fizičke rehabilitacije svih onih koji su bili u prvom redu borbe protiv korona virusa“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar