Grčka očekuje nove preventivne mere vlade zbog koronavirusa

ATINA – Zabrinut zbog širenja koronavirusa u Grčkoj, premijer te zemlje Kirijakos Micotakis danas bi trebalo da objavi nove dodatne mere za prevenciju i njegovo sprečavanje, prenosi grčki list Katimerini.

Broj zaraženih virusom Kovid-19 u Grčkoj za sada je 89, ali najveću zabrinutost zdrastvenih vlasti predstavljaju četiri nova slučaja prijavljena u ponedeljak, čiji izvori zaraze nisu pronađeni, što ukazuje na prenos virusa u društvu.

Zdrastveni stručnjaci u toj zemlji očekuju povečanje broja zaraženih tokom naredne tri-četiri nedelje, pre, kako navodi Katimerini, „uspavljivanja virusa tokom narednih meseci zbog proleća i njegovog ponovnog pojavljivanja u oktobru“.

Grčki ministar zdravlja Vasilis Kikilias najavio je zatvaranje svih škola i univerziteta na 14 dana, kao deo mera u cilju obuzdavanja širenja korona virusa.

„Odluka se odnosi na sve državne i javne škole, vrtiće i univerzitete“, rekao je Kikilas i dodao da je reč o preventivnoj meri koja ima za cilj smanjenje širenja virusa.

U Grčkoj do juče je zatvoreno 100 škola širom zemlje, a većina njih u oblastima Ahaje, Ileje i Zakintosa, na zapadu Grčke.

U međuvremenu koriščenje privatnih automobila povećalo se na štetu javnog prevoza, kao trend koji prati porast potvrđenjih slučajeva zaraženih korona virusom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar