Grčka: Zdravstveni sistem pod pritiskom uprkos karantinu

ATINA – Grčki ministar zdravlja Vasilis Kikilijas je na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare rekao da je zdravstveni sistem i dalje pod velikim pritiskom uprkos merama karantina koje su na snazi već pet nedelja.

Na odeljenjima intenzivne nege u bolnicama širom Grčke zauzeto je 83 odsto kapaciteta, a od poslednjeg preseka potvrđeno je 1.677 novih slučajeva bolesti i još 95 smrtnih slučajeva.

Među novim slučajevima zaraze, najveći broj je potvrđen u periferiji Atika u kojem se nalazi prestonica Atina – 365, dok je u Solunu od poslednjeg preseka virus potvrđen kod još 317 osoba.

Kikilijas je rekao da je zabrinjavajuć porast broja novozaraženih u devet periferija Grčke, uključujući zapadni deo Atike i severni deo zemlje, prenosi MIA.

Na respiratorima se nalazi 578 pacijenata, što je za jedan manje nego juče.

Ministar zdravlja Grčke je građanima još jednom poručio da je ovaj Božić drugačiji od ostalih i da je potrebno da se pridržavaju propisanih mera.

U Grčkoj je korona virusom ukupno zaraženo 119.720 ljudi, dok je od posledica bolesti do sada preminulo 3.289 pacijenata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar