Gudeljević: Moramo biti strpljivi, BIH složena država

SARAJEVO – Nadležni u BiH rade sve što je u njihovoj moći da vakcina protiv korona virusa što pre stigne, izjavila je danas ministarka civilnih poslova u Savetu ministara BiH Ankica Gudeljević i pozvala na strpljenje.

Navela je da su nadležni u svakodnevnim pregovorima o nabavci vakcine, ali da neke stvari, kako je kazala, jednostavno nisu u njihovoj moći.

„Ko vam je rekao da ćemo živeti bez vakcina? Samo vas molim za strpljenje, moramo imati strpljenja. BiH je složena država, ne funkcioniše na isti način kao evropske države, moramo naučiti da živimo s time“, rekla je ona, preneo je sarajevski portal Klix.

Zastupnici Parlamenta BiH su na poslednjoj sednici usvojili inicijativu Denisa Zvizdića kojom se omogućava Savetu ministara BiH da započne pregovore s kompanijama za proizvodnju i distribuciju vakcina protiv korona virusa.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine je ovu inicijativu jednoglasno usvojio, čime je omogućeno da Savet ministara konačno može da krene u hitnu nabavku vakcina i ne čeka na, kako se navodi, da milostinja stigne u BiH.

Portal konstatuje da, sudeći po odgovoru ministarke Gudeljević na njihovo pitanje „Šta je ministarstvo učinilo nakon donošenja ove odluke“, može se zaključiti da je usvojena inicijativa iz Parlamenta još uvek „mrtvo slovo na papiru“, a velike su šanse, kažu, da tako i ostane.

Ministarka je, navodi se, potvrdila da inicijativa Zvizdića još nije došla do Saveta ministara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar