Istraživanje: Polovina mladih u Srbiji nezadovoljna reakcijom države na epidemiju

Nešto više od 40 odsto mladih u Srbiji nezadovoljno je reakcijom države na epidemiju korona virusa tokom vanrednog stanja a skoro 60 odsto njih nezadovoljno je postupanjem državnih organa po okončanju vanrednog stanja, u periodu od maja do septembra, pokazuju danas predstavljeni rezultati istraživanja Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS).

Skoro polovina ispitanika je navela da je tokom vanrednog stanja potpuno poštovala mere fizičkog distanciranja dok je po ukidanju vanrednog stanja procenat mladih koji su poštovali tu meru pao na 19 odsto.

Anketa je pokazala i da je skoro 65 odsto mladih poštovalo meru ograničenja kretanja tokom vanrednog stanja a da je po njegovom ukidanju, procenat opao na manje od 30 odsto.

Više od polovine anketiranih je ocenilo da je pandemija negativno uticala na njihovo školovanje a skoro 30 odsto ispitanika nije zadovoljno kvalitetom onlajn nastave.

Upitani kako je izolacija zbog pandemije uticala na njih, četvrtina mladih je navela da se osećala jako loše, 27 odsto da se osećalo loše dok je samo 6,6 odsto učesnika ankete navelo da se osećalo jako dobro, pri čemu se izolaciju teže podneli mladi muškarci od žena.

Više od četvrtine ispitanika navelo je da planira da se iseli iz Srbije, dok je 46 odsto odgovorilo da o tome razmišlja, ali da to još ne planira.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Porazavajuci rezultati. Da li ovo cita neko iz vlasti od koje godinama slusamo lazi kako ovde teku med i mleko.