Izrael: Zbog instrukcija o karantinu desetine putnika izašlo iz aviona za Evropu

Iznenadna naredba da Izraelci koji se vraćaju iz čitavog niza evropskih zemalja moraju biti u karantinu kod kuće 14 dana navela je putnike da izadju iz aviona spremnih da polete s aerodroma kraj Tel Aviva.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je najavio u sredu kasno popodne da će Izraelci koji dolaze kući iz Francuske, Nemačke, Španije, Austrije i Švajcarske morati da budu u samoizolaciji dve nedelje.

Ta najava iznenadila je putnike koji su se pripremili da otputuju u evropske gradove i mnogi su momentalno odlučili da odustanu.

Dvadesetak putnika izašlo je iz aviona za Berlin, sličan broj iz aviona za Madrid i nešto manje njih je odlučilo da ne otputuje u Pariz.

Dopisnica javnog servisa Kan za Evropu Antonia Jamin izjavila je da je nastao haos kada je stjuardesa obavestila putnike, koji su već sedeli u avionu, o novim instrukcijama vlade.

Ona je na Tviteru objavila kratke snimke na kojima se vidi kako putnici izlaze praćeni strogim pogledima članova posade.

Stjuardesa je potom apelovala na one koji ostaju da donesu konačnu odluku da li putuju ili ne.

Odluka o karantinu odnosi se retroaktivno na sve Izraelce koje su došli iz navedenih zamalja u poslednjih 14 dana.

Ona se ranije zbog širenja zaraze korona virusom odnosila na one koji se vraćaju iz Kine, Singapura, Hongkonga, Tajlanda i Italije.

Netanjahu je rekao na konferenciji za novinare da je korona „virus globalna epidemija možda jedna od najopasnijih u proteklom veku“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar