Izraelci nastavi proteste protiv Netanjahua uprkos hladnoći

Nekoliko hiljada Izraelaca protestovalo je sinoć zahtevajući da premijer Benjamin Netanjahu podnose ostavku u vreme kada je suočen sa optužbma za korupciju i pandemije korona virusa.

Oko 2.000 ljudi okupilo se ispred rezidencije premijera u Jerusalimu i očito je da se broj demonstranata smanjuje iz nedelje u nedelju zbog hladnog vremena.

Demonstranti su nosili transparante sa natpisima „Idi“, „Svako je jednak pred zakonom“ i podmornice na naduvavanje, aludirajući na spornu kupovinu nemačkih podmornica za dve milijarde dolara u šta je Netanjahu navodno umešan.

Na protestima se zahteva Netanjahuova ostavka i demonstranti tvrde da je on izgubio poverenje javnosti i ne može da upravlja zemljom kako valja kada je optužen prevaru, zloupotrebu poverenja i primanje mita.

Sudjenje Netanjahuu biće nastavljeno izvodjenjem dokaza na ročištu početkom naredne godine.

Protesti predstavljaju smetnju za Netanjahua čija je popularnost opala tokom pandemije novog virusa i u vreme kada je Izrael na ivici trećih mera izolacije širom zemlje jer broj zaraženih ponovo naglo raste.

Uz to Izrael kako se čini ide ka četvrtim parlamentarnim izborima za dve godine i Netanjahu očito nastoji da iskoristi nedavno dopremanje vakcina da poveća rejting.

Ispitivanja javnog mnjenja pokazuju da bi Netanjahuova konzervativna partija Likud osvojila najviše poslaničkih mandata ako bi izbori danas bili održani.

Medjutim, ona bi bila slabija nego što je sada, imajući u vidu da je bivši član te partije najavio osnivanje nove stranke i pozvao na okončanje dugogodišnje vladavine Netanjahua.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar