Jakšić (SRS): Nabaviti rusku vakcinu, Fajzerova je neispitana

Predsednik Izvršnog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) Djuradj Jakšić izjavio je danas da Srbija treba da nabavi rusku vakcinu protiv korona virusa, umesto vakcine koju proizvodi kompanija „Fajzer“, za koju je kazao da nije do kraja ispitana.

„Ruska vakcina ‘Sputnjik V’ je proizvedena na tradicionalan i proveren način, ona je bezbedna i najmanje je dvaput jeftinija od ‘Fajzerove'“, rekao je Jakšić na konferenciji za novinare u centrali SRS.

Jakšić tvrdi da vakcina kompanije „Fajzer“, koja je danas prvi put upotrebljena u Srbiji, na brzinu dobila dozvolu za distribuciju i da njena bezbednost nije do kraja ispitana jer je bazirana na, kako smatra, neproverenoj podlozi ribonukleinske kiseline.

Naveo je da je Rusija ponudila Srbiji povoljne uslove proizvodnju „Sputnjika V“ i ocenio da je to izvanredna prilika da se proizvodnjom te vakcine za domaće i inostrano tržište oporavi Institut „Torlak“.

Jakšić je ocenio brzoplet, nepromišljen i štetan potez Srpske napredne stranke (SNS) predstavlja uvoz prvog kontigenta od 4.785 doza vakcine kompanije „Fajzer“ i najava da je 1.800.000 rezervisano za nabavku.

Istakao je da dve doze vakcine kompanije „Fajzer“, koliko su potrebne za vakcinisanje jedne osobe, koštaju 31 evro ali da ta vakcine nema nijednu prednost u odnosu na jeftinije ruske i kineske vakcine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • milovan

    Mene zanima sta su ono potpisivali prije vakcinisanja.?????????!!!!!!!!