Kako je govorio Vlasta: Ne žalim ni za jednom ulogom

BEOGRAD – Glumac Vlastimir – Vlasta Velisavljević preminuo je danas u 95. godini od zaraze korona virusom, a u jednom od mnogobrojnih intervjua za Tanjug slavni glumac je govorio da ne žali ni za jednom ulogom i da mu je najvažnija nagrada u karijeri što je postao doživotni počasni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Popularni Vlasta je bio neka vrsta omiljenog lika iz javnog života za milione građana Srbije.

Njegov život ličio je na avanturistički film, a dobrota lako ulazila u srca običnoh ljudi.

U razgovoru za Tanjug Velisavljević je svojevremeno kazao da mu je nagrada doživotnog počasnog člana Jugoslovenskog dramskog pozorišta najznačajnija u karijeri.

„Moj kolektiv je doneo odluku o doživotnom članstvu u JDP-u…Gde će te veće priznanje. Ovi što su uz mene bili u tom paketu, otišli su pa sam ostao sam da i njih predstavljam. Moram da se uozbiljim“ šalio se u prepoznatljivom okviru Velisavljević.

Govorio je da ne žali ni za jednom ulogom.

„Voleo sam sve svoje kolege…Čak i one čije sam uloge ponekad poželeo. Sve je to pozorišni život. Lepi pozorišni život“ kazao je Velisavljević i dodao da je uvek voleo da popriča sa Đuzom Stoiljkovićem.

Zdravstveno stanje glumca koji je bio pozitivan na korona virus, pogoršalo se pre nekoliko dana i sa Infektivne klinike prebačen je u KBC Dragiša Mišović, gde je stavljen na respirator.

Glumac je ranije primio obe doze vakcine, ali se njegovo stanje pogoršalo.

„Čuvao sam se i još se čuvam. Gadno je kada imate neki problem druge vrste što se tiče zdravlja, pa onda zbog korone druge delatnosti u medicini ne rade ili sa smanjenim kapacitetom. Sve je donekle zatvoreno. Sada ne možemo da se kontrolišemo kao ranije. Ili možemo manje. Kao i ostali svet, tako se čuvam i ja. Svet se bori i ja zajedno sa svetom“, rekao je nedavno glumac povodom teške situacije u celom svetu zbog pandemije korona virusa.

Velisavljević je prošlog leta napunio 94 godine, postavši time najstariji aktivni srpski glumac.

Imali smo prilike da ga gledamo u čak 350 uloga u pozorištu i kraj malih ekrana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar