Kambodža: Intervencija policije za nepoštovanje mera

PNOM PENM – Kambodžanska policija je intervenisala protiv građana koji se nisu pridržavali restriktivnih mera koristeći silu i privodeći prekršioce, nakon što je u toj zemlji uveden dvonedeljni lokdaun s ciljem da se spreči širenje korona virusa.

U Kambodži, koja se nalazi u grupi zemalja sa najmanjom stopom zaražavanja, do sada je potvrđeno ukupno 7.747 slučajeva infekcije korona virusom i 54 smrtna slučaja među kovid pacijentima.

U glavnom gradu Pnom Penu 15. aprila je uvedeno zaključavanje i proglašene su tzv. crvene zone grada u kojima je zabranjeno da ljudi napuštaju svoje domove, osim u slučaju odlska kod lekara.

„Vlasti Pnom Pena su donele odluku da niko ne sme da napušta svoje kuće zbog rizika od infekcije. Mali broj građana se oglušio o ovu odluku i mi smo morali da preduzmemo odgovarajuće mere“, izjavio je predstavnik gradskih vlasti San Sokseiha, prenosi Rojters.

Organizacije za zaštitu ljudskih prava osudile su nasilnu intervenciju policije i batinanje građana trščanim palicama.

„Šokirani smo surovošću kažnjavanja koje policija primenjivala zbog manjih prekršaja“, izjavila je Nali Pilorge, direktorka NVO Likado.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar