Karabatić igra na Evropskom iako je pozitivan na koronavirus, stiglo objašnjenje

Evropsko prvenstvo u rukometu obeležilo je veliki broj slučajeva koronavirusa zbog čega mnoge reprezentacije nisu mogle da igraju u najjačim sastavima.

Jedan slučaj posebno je privukao pažnju javnosti, pogotovo svih zaljubljenika u ovaj sport, a mogao bi se nazvati i skandalom.

Naime, jedan od najboljih rukometaša sveta, igrač Francuske Nikola Karabatić,  igrao je pozitivan na koronavirus meč protiv Islanda, a izaći će na teren i na meč protiv Crne Gore. Karabatić je pozitivan nalaz dobio posle meča sa Holandijom, a inače je preležao koronavirus u decembru.

To je navodno bio razlog ga doktori puste da igra, jer ima dovoljan broj antitela i da ne predstavlja opasnost po druge igrače.

– Istina je da je Nikola Karabatić imao pozitivan test nakon utakmice protiv Holandije. Naši lekarski stručnjaci pregledali su njegovu istoriju bolesti jer je ranije bio zaražen kovidom. Na osnovu broja antitela, procenili smo da sme da igra, saopštili su iz EHF-a, a preneli su mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Darija

    Ako je pozitivan, onda MOŽE da prenese virus drugima, bez obzira na antitijela i odsustvo simptoma. Prema tome, SVA PRAVILA se primjenjuju selektivno. Tačka.

    • Anonimni

      Ne može da prenese nešto što ne postoji, ali običnu gripu može…