Kina: 12 novih slučajeva Kovid 19, nema lokalnog prenosa

PEKING – Kina je tokom proteklog dana registrovala 12 novih slučajeva kovid-19, ali nije reč o lokalnom prenošenju infekcije, saopštile su kineske vlasti.

Državna zdravstvena komisija saopštila je danas da su svi novi slučajevi zaražavanja poreklom iz inostranstva, a da ima i osam novih asimptomatskih infekcija, koje Kina ne svrstava u potvrđene slučajeve kovid-19, prenosi Rojters.

Agencija navodi da današnji podaci pokazuju da je Kina uspela efikasno da suzbije poslednji talas infekcija i izbegne masovno širenje kovid-19 u zemlji.

Kina je zabeležila veliki porast bolesti u januaru, kada se u provinciji Hebej, koja okružuje Peking, pojavilo novo žarište korona virusa.

Bolest se tada proširila na severoistočne provincije Hejlungđang i Đilin što je prouzrokovalo najgoru epidemiju u zemlji od marta 2020. godine, a vlasti su uvele stroge mere, uključujući karantin za najgore pogođene oblasti kako bi se suzbilo širenje virusa.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva kovid-19 od početka panademije u Kini iznosi 89.748, a broj preminulih od posledica bolesti je nepromenjen i iznosi 4.636, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar