„Kina slala turiste da šire virus Kovid-19 po svetu“ (video)

Savetnik za ekonomiju američkog predsednika Donalda Trampa, Piter Navaro, optužio je danas Kinu da je dva meseca krila novi korona virus od sveta, kao i da je poslala turiste iz Vuhana po svetu kako bi širili virus.

„Virus se pojavio u provinciji Vuhan, nulti pacijent je otkriven u novembru. Kinezi su iza štita SZO dva meseca krili virus od sveta, a onda poslali stotine hiljada građana ka Milanu, Njujorku i širom sveta da šire virus“, rekao je Navaro, bez dokaza da su takva putovanja bila dirigovana, prenosi američki portal ABC.

Navaro je rekao i da je Kina mogla da zadrži virus u Vuhanu, ali da je, umesto toga, on prerastao u pandemiju.

„Zato kažem da su Kinezi učinilo to Americi i da su odgovorni“, rekao je Navaro.

Navaro, koji je zvanično direktor Kancelarije za trgovinu i proizvodnu politiku predvodi napore američke administracije za nabavku sanitetskog materijala i zaštitne opreme za vreme pandemije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona viruspandemija
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • FILIP

    Ne verujem,da bi iko na planeti zemlji,mogao namerno da cini zaraze,jer se one ne mogu locirati na jednu lokaciju. Danas su komunikacije medju zemljama na takvom nivou,da cim se neki virus pojavi u jednoj zemlji,samo je u pitanju brzina,kojom ce se pojaviti u celom svetu.Ne kaze se za dzabe,da je svet danas,jedno globalno selo.!!!

  • Vojkan

    Ovaj je čovek sa 9 života, „preživeo“ je poslednja 4 američpka predsednika, kod svih je bio „savetnik“ a školovan od CIA-e, i kada su neki visoki propadali, on se uvek „snalazio“ i padao pravo na noge… i sada ga je uzeo Tramp da soli pamet celom svetu. Ovo je, ljudi moji, najopasnija zmija zvečarka koja je ikada postojala u politici…. još će mo mi mnogo o njemu čuti., ma to što napada Kinu, to nije ništa novo. Mene, da budem iskren, najviše iznenađuju Englezi koji ćute, a oni kada ćute, uvek spremaju neko najveće zlo. I da, Englezi su proizveli COVID-19.

  • Anonimni

    Nisu nevini ni Kinezi ni Amerikanci. Neka se ne prave blesavi i jedni i drugi

  • batamrca

    napad je najbolja odbrana pa mi se cini to vasih ruku delo