Kipar: Zatvaraju se tržni centri i restorani

NIKOZIJA – Kipar je danas naredio zatvaranje tržnih centara i restorana, koji će biti pod ključem bar do kraja godine, u pokušaju da zaustavi „agresivan skok“ obolelih od korona virusa, preneo je Rojters.

Mere će stupiti na snagu od 11. decembra, saopštilo je ministarstvo zdravlja, a odlučeno je da se zatvore i crkvene liturgije za javnost, pa će samo sveštenstvo moći da prisustvuje službama.

„Ne postoji nešto što se zovu dobre ili lepe restriktivne mere. Ove su neophodne i uglavnom nisu prijatne, ali smo morali da sačuvamo naše živote. Zdravlje je na prvom mestu“, rekao je ministar zdravlja Konstantinos Janou.

Ministar je dodao da će, ukoliko se situacija pogorša, vlasti uvesti dodatne mere.

Srednje škole bi trebalo da se zatvore od ponedeljka, a učenici da pređu na onlajn učenje, dok će osnovne škole i vrtići ostati otvoreni, rekao je Janou.

Kipar, država od 900.000 ljudi, je dosad zabeležio 13.286 slučajeva korona virusa otkako je izbila pandemija u martu.

Preminulo je 68 ljudi, a broj obolelih se povećava iz dana u dan u prethodnih sedam nedelja, s tim da se situacija znatno pogoršala prethodnih dana.

Povećanje broja obolelih je nateralo vladu da od novembra ponovo uvede policijski čas preko noći, koji će ostati na snazi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar