Klaus Johanis: Jedini put iz pandemije je vakcinacija

BUKUREŠT – Izlaz iz pandemije kovida-19 je masovna vakcinacija, rekao je danas predsednik Rumunije Klaus Johanis, dodavši da će se restriktivne mere ukidati postepeno kada broj obolelih od korona virusa počeo da pada, i kada se smanji broj hospitalizovanih i preminulih pacijenata.

„Bez vakcinacije, ne možemo izaći iz pandemije, to je vrlo jasno. A put iz pandemije vodi kroz masovnu vakcinaciju. Uključen sam u vakcinacionu kampanju, nastaviću sa radom i posetiću vakcinacione centre, razgovarati sa ljudima, davaću javne izjave kao danas: ‘Dragi Rumuni, vakcinišite se’ „, kazao je Johanis, a preneo Ađerpres.

Prema rečima šefa države Rumunije, vakcinacija ide „dobrim tempom“, ali restriktivne mere ne mogu biti ukinute preko noći.

„Zasad mogu da kažem da se vakcinacija odvija vrlo dobro. Dnevno vakcinišemo 100.000 ljudi. Kako se pandemija bude smanjivala, ako budemo videli da brojke opadaju, mere će biti postepeno ublažene. Nažalost, i dalje mnogo ljudi umire od korona virusa“, izjavio je Johanis.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar