Kopar: Zatvorena ambulanta zbog nesavesnih pacijenata

LJUBLJANA – Dom zdravlja u Kopru danas je privremeno zatvoren, jer su nenajavljeno došla trojica pacijenata sa znacima moguće zaraze korona virusom, što je uznemirio medicinsko osoblje i pacijente u čekaonici.

Kako izveštava Slovenačka televizija, nedisciplinovani pacijenti nisu se pridržavali procedure i nisu se prethodno najavili svom lekaru, koji bi ih uputi na odgovarajuće mesto gde se vrši testiranje na korona virus.

Zbog toga je koparski Dom zdravlja zatvoren na nekoliko sati zbog dezinfekcije, a trojica su testirani i zadržani u izolaciji, dok je pacijentima koji su se našli u isto vreme u tom prostoru preporučeno da ostanu kod kuće.

Do sada je u Sloveniji zabeleženo osam slučajeva korone kod zdravstvenih radnika, među njima i poslednji slučaj lekara iz Univerzitetskog kliničkog centra u Ljubljani.

Prema pisanju agencije STA, slovenačko ministarstvo zdravlja je potvrdilo da je do danas broj potvrđenih slučajeva u Sloveniji porastao na 31, ali i da se očekuje da bi ubrzo trebalo da bude pušten i prvi pacijent koji se oporavio od COVID-19.

Slovenački ministar zdravlja Aleš Šabeder je saopštio da je do sada testirano oko 1.500 ljudi.

Na infektivnoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra u Ljubljani leči se 18 pacijenata, od kojih će petoro danas biti poslato kućama sa preporukom da ostanu u izolaciji.

Prema raspoloživim podacima, 17 ljudi je inficirano u inostranstvu, a 14 u Sloveniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar